Ga direct naar al onze scherpe tarieven!

Dia’s digitaliseren

Uw dia als los digitaal bestand of in een slideshow in de beste kwaliteit!

 

Scanpaleis zet uw dia’s om naar digitale bestanden. De dia’s kunnen in diverse kwaliteiten worden gedigitaliseerd. Ook kunnen wij uw bestanden op veel manieren aanleveren. U zult weer kunnen genieten van uw favoriete beelden op een groot TV scherm, uw tablet, laptop of smartphone en zelfs via een beamer!

Onze digitaliseer service is vertrouwd bij zowel de professionals als de consumenten voor meer dan 10 jaar; in feite hebben onze technici letterlijk meer dan honderduizend beeld conversies uitgevoerd, dus u kunt er gerust op zijn dat de dia conversie met de grootst mogelijke zorg wordt behandeld.

Begin vandaag met het laten digitaliseren van uw dia’s door het invullen van het Scanpaleis opdrachtformulier. Wij verwerken orders voor diverse soorten dia’s in diverse kwaliteiten.

Kan je ook dia’s overzetten naar digitale bestanden die te bewerken zijn?

Ja, u kunt uw dia’s als digitale bestanden om laten zetten die eenvoudige te bewerking zijn op uw computer thuis. Het omzetten naar bewerkbare digitale bestanden is het meest gebruikelijk. Scanpaleis kan echter ook van uw digitalebestanden een slideshow maken op DVD. 

Hoe weet ik welke kwaliteit ik moet kiezen?

Uw keuze hangt af van hetgeen u met de gedigitaliseerde beelden zou willen doen.
De volgende voorbeelden kunnen u hierbij helpen:
  • 1200 dpi, geschikt voor een fotoboek en computer/tv scherm
  • 2400 dpi, geschikt voor HD-TV
  • 3600 dpi, geschikt voor projectie met Beamer

Voor de meeste klanten van Scanpaleis is het voldoende om 1200 dpi te kiezen. Bent u niet zeker over de kwaliteit die u nodig heeft laat dan door Scanpaleis een aantal van uw dia’s inscannen op de verschillende kwaliteiten. Deze service is geheel gratis!

Waarom zou u uw dia laten overzetten?

Er zijn tal van redenen om uw dia collectie over te zetten naar digitale bestanden. Ten eerste, dia’s verslechteren na verloop van tijd. Dit proces van verslechtering is wel te vertragen maar eigenlijk alleen te stoppen door uw collectie te digitaliseren. Ten tweede, de apparatuur voor het bekijken van uw dia’s wordt steeds schaarser. Ten derde, het is nu heel eenvoudig om uw dia’s met familie en vrienden te delen. Ten vierde, gemak! U kunt uw dia’s op ieder willekeurig apparaat bekijken: op een groot TV scherm, uw tablet, laptop of smartphone en zelfs via een beamer!

Veel van onze klanten hebben enorme collecties beeldmateriaal maar zijn niet meer in staat om deze te bekijken, het digitaliseren van hun beeldmateriaal is de enige manier om weer van hun herinneringen te genieten.

Doen jullie nog iets met de kwaliteit van de beelden?

Juist bij dia’s zien wij dat de tijd zijn sporen heeft achtergelaten op het oude materiaal. Vaak zitten de dia’s vol met krassen en kleine vuiltjes. Ook zien wij regelmatig verkleurde dia’s. Daarom passen wij op alle beelden stof-, kras-, kleur- en belichtingscorrectie toe. Tevens worden al de beelden netjes bijgesneden om de lelijke randjes weg te halen.

JPEG of TIFF wat moet ik kiezen?

Standaard zetten wij uw dia’s om naar het JPEG formaat. Het voordeel van JPEG t.o.v. TIFF is het feit dat bij JPEG de bestanden gecomprimeerd zijn. Hierdoor nemen de bestanden veel minder ruimte op uw harde schijf in en zijn de beelden veel sneller te laden op uw computer of tablet. Het nadeel is het feit dat er bij het opslaan van de bestanden kwaliteitsverlies optreedt. 

 

Slee met dia's digitaliseren

Waarom zou u  Scanpaleis kiezen voor uw beeld naar digitaal conversie?

Ervaring – Scanpaleis is ruim 10 jaar geleden begonnen met het omzetten van beeld naar digitaal. Als gevolg daarvan hebben wij een proces ontwikkeld welke ervoor zorgt dat onze klanten de beste kwaliteit krijgen. We maken gebruik van de beste scanners en zijn trots op het produceren van de hoogste kwaliteit digitale bestanden.

Service en garantie – Scanpaleis biedt altijd het hoogste niveau van de zorg voor uw beelden. Met ruim 10.000 tevreden klanten de afgelopen jaren mogen wij stellen dat wij service en garantie bieden. Wij zijn van mening dat het veiligstellen van uw herinneringen voor de komende jaren van het grootste belang is. Wij zijn in al die jaren nog nooit één herinnering kwijt geraakt. Scanpaleis is professioneel en digitaliseren alles in eigen beheer!

Uitstekende klantenservice – Wij zijn trots op het toegankelijk zijn voor al onze klanten, en een vriendelijke stem is slechts een telefoontje verwijderd. Eenvoudig contact met ons opnemen via telefoon op (035) 7720397, Facebook, Twitter of e-mail voor assistentie. Onze klantenservice is altijd blij om te helpen en beantwoord alle vragen die u misschien heeft.

Welke formaten dia’s accepteren jullie?

Scanpaleis accepteert de meeste gangbare consumenten formaten dia’s:

  • Geraamde kleinbeeld dia’s
  • Kleinbeeld dia’s op strook
  • Geraamde halfkleinbeeld dia’s
  • Halfkleinbeeld dia’s op strook
  • Geraamde middenformaat dia’s
  • Middenformaat dia’s los / strook

Krijg ik mijn mijn originele dia’s terug?

Ja, natuurlijk, als uw bestelling is voltooid, krijgt u uw originele dia’s samen met uw digitale bestanden gewoon weer terug.

Welke beeldformaten digitaliseren wij?

Geraamde kleinbeeld dia’s 

Kleinbeeld dia’s op strook 

Geraamde halfkleinbeeld dia’s

Halfkleinbeeld dia’s op strook

Geraamde middenformaat dia’s

Middenformaat dia’s los / strook

Diaviewer digitaliseren dia's

Gratis verzending via één van onze inleverpunten!

Kijk direct voor een inleverpunt bij u in de buurt.